Belépés | Regisztráció

Magunkról

 

Tevékenységi körünk

 

Energiatakarékos fűtés

 

Termékeink

 

Segédletek, leírások

 

Hasznos oldalak 

 

 

Öko-Solart - Napenergia hasznosítás

Öko-Solart - Napenergia hasznosítás

Öko-Solart - Napenergia hasznosítás

Öko-Solart - Napenergia hasznosításGoogle Pagerank mérés, keresooptimalizálásNapos linkek:


Napenergia.lap

Wikipedia (napenergia)

Zöldtech Magazin

Energia KlubHírek, cikkek, megújuló energiaforrásokFelpörgeti a zöld energiákat a drága gáz

-2009-06-14-

Nehéz meglátni a jót az energiaárak töretlen emelkedésében, de nem lehetetlen. Az olaj és gáz drágulása olyan szintre ért, amely lassítja a világgazdaságot, de miközben a fogyasztás csökkenése miatt kevesebb üvegházgáz kerül a légkörbe, egyúttal az alternatív energiaforrásokra is egyre nagyobb figyelem hárul. Az új technológiák terjedése szintén mérsékli a környezetterhelést, ráadásul a káprázatosan fejlődő új iparágak a gazdaságnak hasonló lökést adhatnak, mint például a 20. század elején a születő autóipar.Mint ismert, július elsejétől megint emelkedett a földgáz ára: a lakosságnak 9,9 százalékkal, a nem lakossági fogyasztóknak pedig 7,7 százalékkal kell többet fizetni az energiahordozóért. Idén ez már a második drágulás az áprilisi 5,8, illetve 5,2 százalékos emelés után. Ráadásul szakértők ennél is nagyobb mértékű drágulásokat tartottak volna kívánatosnak, de ezt a kormány nem akarta a társadalomra szabadítani. Az év hátralevő részében pedig további emelések jöhetnek.

Egy dübörgő szektor


Az energiaárak elszabadulása fura módon felgyorsíthatja az olyannyira szükségesnek tartott zöldtechnológiai forradalmat, ami nyomaiban már itthon is tapasztalható. A gáz drágulása egyértelműen kihat a megújuló energiák piacára, mi éves szinten 30-40 százalékkal tudunk növekedni - nyilatkozta az [origo]-nak Varga Pál, a napenergiát hasznosító rendszerek telepítésére specializálódott Naplopó Kft. vezetője. Ráadásul, ezen a területen ez nem is számít kiugró bővülésnek - teszi hozzá a gépészmérnök cégvezető. Szerinte a gáz szó ma már szinte pejoratívan cseng, és arra számít, hogy az egyre növekvő érdeklődés miatt bővíteni kell a tevékenységet.


Persze, azt nem lehet tudni, hogy pontosan mi áll a keresletnövekedés mögött, de tény, hogy a lakossági és intézményi érdeklődés is adott, például a Tescónak is szállítottak és szereltek napkollektorokat több áruházon is a Naplopó Kft. szakemberei. Varga Pál azt mondja, a hőszivattyúkkal és a korszerű fatüzelésű kazánokkal foglalkozó ismerősei is hasonló keresletről számolnak be, vagyis a teljes megújuló piacra jellemző a felfokozott érdeklődés.


Mindez annál is inkább beszédes, mert jelenleg Magyarországon igen kevés gazdasági ágazatban tapasztalható hasonló dinamika. Az igazsághoz tartozik, hogy sok új, néha nem teljesen fölkészült társaság is keresi a boldogulást a piacon - fogalmaz Varga Pál.
Egyre inkább megéri


A hagyományos energiahordozók drágulása garantálja, hogy később egyre inkább megérje alternatív forrásra áttérni. Ehhez az intézmények már EU-s pénzeket is igényelhetnek támogatásul a KEOP-pályázatok révén, a lakosságnak viszont egyelőre csak hazai források állnak rendelkezésre.


Nálunk a kormányzati támogatás lehetne magasabb, például a Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) kifulladni látszik, sokan már csak legyintenek rá - véli Varga. A feltételek az évek során össze-vissza változtak, meglehetősen kiszámíthatatlanul, ezért ma már nem igazán nagy az érdeklődés. Pedig országos szinten nagyon kis összegről, összesen 2 milliárd forintról van szó, de még ez is csak igen lassan fogy. Mindez a cégvezető szerint azt mutatja, hogy a támogatás nem elég hatékony: több tízmilliárd forintos keretre és kedvezőbb feltételekre lenne szükség.Nem is annyira a jelen helyzet, mint a várható trend, a gáz és olaj további drágulásának lehetősége ad impulzusokat a megújuló források fejlesztésének - mondja Kiss Péter, a KPMG energiaügyekért felelős partnere. A megújulók elterjedését relatív árhátrányuk miatt ma még főleg a politika hajtja, elsősorban Európában. A zöldenergia kötelező átvétele, a kutatás-fejlesztésre biztosított növekvő összegek, az adókedvezmények ösztönzőleg hatnak az alternatív technológiák terjedésére. A szakértő azonban úgy véli, inkább a nukleáris energiaipart ösztönzi a fosszilis tüzelők drágulása, ami már valóban képes jelentékeny részt átvállalni az energiatermelésben. Igaz, az atomerőművek drágák, és biztonsági kérdéseket is felvetnek, de a technológia ismert.
Rendszerben gondolkodni


Példás módon gondolkodnak az alternatív energia kérdéséről például a németek, akik Európában - és a világon - a napenergia területén vezető szerepet töltenek be. Az állam mellett erős befektetői kör is nagy pénzeket költ kutatásra és fejlesztésre, az állam akár 50 százalék fölött is támogatja a német napelemipart - mondja Kiss Péter. Németországban felismerték, hogy a zöldenergiák ügyét is rendszerszinten kell kezelni, vagyis a munkahelyteremtés, a hazai vállalkozások támogatása és a klímavédelem együttes érdekei miatt ott úgy gondolják, hogy érdemes az amúgy gyorsan fejlődő, igéretes ágazatot támogatni. Természetesen a német befektetők és a technológiai cégek jóval tőkeerősebbek, de itt sem minden a pénzen múlik.

Forrás:

http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20080706-foldgaz-dragul-aremeles-alternativ-megujulo-zold-energia.html


Utolsó módosítás: 2009.06.14 23:14:40Nem lesz gázáremelés

-2009-06-10-

Július elsejétől nem emeli a nettó gázárat a német E.ON AG és a magyar kormány keddi megállapodása, és a kormánynak továbbra is egyértelmű szándéka hogy októbertől csökkenjen a gáz ára - mondta Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten kormányszóvivői tájékoztatón.Forrás:

http://www.propeller.hu/belfold/562230-nem-lesz-gazaremeles

Utolsó módosítás: 2009-06-10 23:52:23Meghosszabbított pályázat az Öko Plusz programra Budapesten

-2009-06-03-

Egy hónappal tovább, július 31-ig lehet pályázatot leadni az Öko Plusz programra, amelynek segítségével a fővárosi távfűtéses lakásokban megteremthető az egyedi mérésen alapuló elszámolás.Kétezer lakás fűtéskorszerűsítését már megoldották, melynek eredményeként 17 százalékos megtakarítást értek el a lakók. A társasházi közösségek eddig összesen 138 pályázatot adtak le, amihez mintegy 13 ezer lakás tartozik. Ezeket pozitívan bírálja el a kormányzat április 15-ig -

mondta a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter az Öko Plusz programban résztvevő egy budapesti társasház előtt.Annak érdekében, hogy minél többen tudjanak kapcsolódni a pályázathoz, július 31-ig meghosszabbították a pályázat leadási határidejét. Ami azt jelenti, hogy a kormány további 737 millió forintot szán erre a célra, összesen pedig 5 milliárd forintot irányoztak elő a fővárosi lakások

egyedi mérésű fűtéseinek kialakítására. A július 31-ig leadott pályázatok elbírálása után a kivitelezés is megvalósul előreláthatóan még az idén.Az anyagi források tehát rendelkezésre állnak, amivel arra szeretné a kormányzat ösztönözni a távfűtéses társasházakban lakókat, hogy a legközelebbi önkormányzati választásokig, 2010 őszéig minden lakás számára elérhetővé váljon a pályázat megvalósítása. Hagyó Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese elmondta: a munka még csak az elején tart, mivel a 180 ezer távfűtéses lakásból még csak kétezerben van lehetőség a fűtés mérésére. A pályázatok sikeres végrehajtása azonban nem mehetne végbe a társasházi közös képviselők "hite és munkája" nélkül - tette hozzá.Arról is beszélt, hogy az Öko Plusz program keretében a kormány hozzájárul minden egyes lakás mérőműszereinek felszereléséhez, a költségek felét állva, maximum 75 ezer forintig. A főpolgármester-helyettes elmondta: akik csatlakoznak ehhez a programhoz, azoknak 2008. január 1-ig visszamenően 10 százalékos alapdíj csökkentést biztosítanak, ezzel is bíztatva a lakosságot a részvételre. Számításaik szerint az új mérők felszerelésének költsége 2-4 év alatt megtérül a

költséghatékonyabb fűtés és az alapdíj csökkenésének eredményeként. Megemlítette, hogy a távfűtés áfájának csökkentése lenne a járható út ahhoz, hogy ne legyen túl nagy árkülönbség a távfűtéses és a nem távfűtéses lakások között. Ennek elérése érdekében a miniszterelnöknek és

a pénzügyminiszternek levelet is írt - mondta. Kitért arra is, hogy ha nem távfűtésű lenne Budapesten 180 ezer lakás, akkor 6-8 százalékkal magasabb lenne a főváros szén-dioxid kibocsátása.Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakókat meg kell tanítani az új mérőeszközök használatára. Eddig mintegy 1300 lakóközösség, 140 ezer lakás kapott tőlük ajánlatot az Öko plusz program kapcsán. Ennek során minden lakóközösség egyedi megoldást kap a fűtés mérésének megoldására és annak finanszírozására. A Főtáv Zrt. a kivitelezésben is aktívan közreműködik, illetve garanciát vállal az újonnan felszerelt mérőeszközökért.Forrás: Miniszterelnöki Hivatalhttp://www.hasznoshirek.hu 

Utolsó módosítás: 2009.06.03 14:35:43Napkollektorhoz már nem kell építési engedély

-2009-04-12-

Az építésügyi hatósági eljárásokat, valamint az építészeti műszaki dokumentációk tartal-mát 2008. januártól új rendelettel szabályozza, amely lényegesen kibővíti a nem enge-dély köteles építések körét.

Utolsó módosítás: 2009.06.03 00:00:46Költségmegtakarítás

-2009-04-12-

Költségmegtakarítás

 

Fűtés


Hő elosztó lemezes „PYD” fűtési rendszerünk műszaki kialakításából adódik, hogy az eddigi igen magas 70-80 C° -os fűtővíz hőmérsékletét, le tudjuk csökkenteni 35-38C°-ra. Ez által az fűtés költsége 30%- al csökkenthető.


Hőenergia


Magyarországon rendelkezésre álló átlagos fényenergia lehetővé teszi, hogy korszerű rendszerünkkel, az éves melegvíz-igény 70-80%-át, a fűtési igény 30-40%-át napenergia fedezze, ugyanekkora megtakarítást eredményezve a gázszámlából.


Utolsó módosítás: 2009.06.03 00:01:07Állami támogatás

-2009-04-12-

Az Energiaközpont Kht.- hoz fordulhatnak azok a kis és közepes vállalkozások, amelyek üzemi és irodaépületeket szeretnének korszerűsíteni. Erre a célra pályázatonként 1-500 millió forint áll rendelkezésre, közel 900 millió csak a kkv-szektornak. A támogatások mellett kedvezményes hitel is igényelhető, 100 millió forintig – a kamat mértéke a mindenkori jegybanki alapkamat egyharmada + 2,5 százalék.

Utolsó módosítás: 2009.06.03 00:01:12Egyre inkább megéri napenergiát használni!

-2009-04-12-

A cég tavaly 50 százalékkal tudta növelni napkollektor-eladásait, idén további 60-70 százalékos bővülésre számítanak.


Miskolcon a Solanova-projektben egy 54 lakásos panelházra szereltek fel kollektorokat, amely lakásonként a szerelési költségekkel együtt 300 ezer forintba került a lakóknak. Várhatóan 5 év alatt térül meg a fejlesztés a jelenlegi energiaárak mellett. Valamivel hosszabb idő, 6-8 év kell a megtérüléshez egy családi ház esetében.


A piacon jó néhányan mozognak, a nagyobb német gyártók mellett több tucat magyar cég kínálja portékáit, de felfutóban van a hazai gyártás is, a HelioGrid 16 milliárd forintból felépült rétsági üzemében idén már elkészülnek az első napelemek. Egy családi házra szerelhető komplett rendszer egyébként 5-600 ezer forintnál kezdődik.


Utolsó módosítás: 2009.06.03 00:01:16| Főoldal | Céginformáció | Szolgáltatások | Referenciák | Partnereink | Elérhetőség | Információkérés |


© 1999-2009 Öko-Solart Kft. | Cím: 2440 Százhalombatta Erőmű u.46  | Tel: 06 30 758 6481

Napenergia hasznosítás-fűtés! Megújuló energia! Energiatakarékos fűtés! Komplett épületgépészeti  kivitelezés, korszerűsítés!

Olcsó, energiatakarékos PYD Padlófűtés, falfűtés. Felületfűtési rendszerek tervezése, kivitelezése jelentős fűtésmegtakarítással

Napkollektor fűtés - Fűtés napkollektorral! - Napkollektor szerelő - Napkollektor gyártó - Napkollektor forgalmazó

Százhalombatta, Érd, Budapest, Budaörs, Pest megye, Fejér megye


Jelenleg 1 felhasználó látogatja az oldalt.Víz- Gáz- Fűtés szerelő | Elektromos kapumotor bolt | Kapu szerviz és telepítés